Dat verdient een bloemetje! We denken het allemaal wel eens als we horen dat iemand een ander helpt. De gemeente Oldenzaal doet het gewoon, en reikt een prachtige bos bloemen uit om waardering te tonen voor inwoners die elkaar helpen.

In Oldenzaal zijn heel veel mensen die elkaar helpen; buren die een gehandicapte buurman helpen wanneer hij onverwacht naar het ziekenhuis moet, kinderen die ouders helpen als ze ouder worden, ouders die kinderen helpen door op de kleinkinderen te passen… de lijst is eindeloos. Allemaal voorbeelden van noaberhulp waar de gemeente Oldenzaal heel blij mee is.

MW Tekst ontwikkelde de serie ‘Dat verdient een bloemetje’ in opdracht van de gemeente. Hiermee kunnen inwoners een bloemetje aanvragen voor de persoon die altijd voor ze klaar staat. MW Tekst mocht deze mensen een mooie bos bloemen bezorgen, en verzorgde de tekst en foto voor een post op facebook en een artikel op de gemeentepagina in de huis-aan-huiskrant.

De verhalen ontroeren elke keer. Want waar de helper zegt dat het allemaal heel normaal is, is het voor degene die de hulp krijgt van bijzondere waarde. Het resultaat is een prachtige serie korte verhalen waarmee de gemeente mensen in het zonnetje zet en zo anderen inspireert om ook te kijken wat ze voor een ander kunnen betekenen. Samen maken we er iets moois van!