Communicatieadviseur en tekstschrijver

Marjolein Wessels MW Tekst is het bureau van tekstschrijver en communicatieadviseur Marjolein Wessels. Ik ben altijd geïnteresseerd in het verhaal dat iemand te vertellen heeft. Ik luister graag naar mensen die vertellen over een onderwerp waar ze enthousiast van worden en vind het leuk dat enthousiasme om te zetten in een goed verhaal. Ik ben creatief, kom snel tot de kern, en bekijk de zaken nuchter en met humor.

Journalist

Na mijn opleiding heb ik gewerkt als journalist in Zwolle en omgeving. Ik werkte onder meer voor weekblad De Peperbus en voor Persbureau Broers & Vonk. Hier heb ik veel schrijfmeters gemaakt. Ik heb er geleerd snel en goed te schrijven, iets waar ik nu als tekstschrijver nog veel aan heb.

Communicatieadviseur

Vervolgens koos ik in 2007 voor een overstap naar de andere kant van de tafel; ik heb als communicatieadviseur gewerkt voor de gemeenteraad van Zwolle en voor de gemeenten Ommen en Hardenberg. Ik heb onder meer gewerkt aan de communicatie rond de invoering van de nieuwe zorgtaken van de gemeenten.

Tekstschrijver

In 2016 is het tijd voor een nieuwe stap; een eigen onderneming als tekstschrijver en communicatieadviseur. Hier combineer ik mijn ervaring in schrijven en communicatie.

Ieder mens heeft een verhaal, je moet alleen de juiste vragen stellen om het naar boven te halen. Dat is wat ik graag doe; iemands verhaal in woorden vangen.

Gespecialiseerd in lokale en regionale overheid

Ik werk graag voor de lokale en regionale overheid. In de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan bij de Provincie Overijssel en diverse Overijsselse gemeenten. Als tijdelijk communicatieadviseur vind ik snel mijn weg in een overheidsorganisatie.

Als tekstschrijver vertaal ik abstract beleid naar concrete verhalen. Ik maak persberichten van collegevoorstellen en verzorg met plezier de eindredactie van grote beleidsstukken als een programmabegroting of jaarrekening.

Werkgebied Overijssel

Ik werk vanuit mijn woonplaats Almelo, maar ga natuurlijk ook op pad! Ik heb de afgelopen tijd gewerkt in verschillende plaatsen in de provincie Overijssel, zoals Hardenberg, Tubbergen en Oldenzaal.

Wilt u meer weten over mijn werkervaring? Kijk voor mijn uitgebreide cv op Linkedin of neem contact met mij op! Ik ga graag met u in gesprek.

Contact